Matúš Murajda už nie je predsedom predstavenstva Solivarov, a. s.

27.05.2005 Celý región

Prešovský podnikateľ Matúš Murajda nie je už predsedom predstavenstva Solivarov, a. s. , Prešov. Na svojom riadnom valnom zhromaždení v Demänovskej doline 17...
Prešovský podnikateľ Matúš Murajda nie je už predsedom predstavenstva Solivarov, a. s. , Prešov. Na svojom riadnom valnom zhromaždení v Demänovskej doline 17. mája o tom rozhodli hlavní akcionári spoločnosti. Informoval o tom sám Murajda po návrate domov.

Murajda zastával funkciu v orgánoch spoločnosti od februára 1999. Dôvody svojho odchodu a rozhodnutia akcionárov nekomentoval. Na margo pôsobenia vo funkcii povedal, že snažil sa o revitalizáciu Solivarov ako historicky známeho a pre Slovensko dôležitého výrobcu soli. \"Prežil som pekné, aj nepríjemné chvíle, som však rád, že som sa mohol zúčastňovať na postupných úspechoch a ozdravovaní chodu akciovej spoločnosti, \" dodal.
Nebola to jediná personálna zmena, ktorú akcionári urobili. Novým predsedom predstavenstva sa stal Dušan Lukášik, novými členmi predstavenstva Ivan Hanic a Karol Andrášik, naopak z predstavenstva odišli Jozef Dučák a Karol Danys. Štefan Benzír prestal byť členom dozornej rady. Jej predsedom zostal naďalej Ľuboš Beňo.
Na valnom zhromaždení neschválili ani výročnú správu za rok 2004, ani účtovnú uzávierku. Murajda povedal, že hlavný akcionár požaduje ešte overenie správnosti zúčtovania záväzkových vzťahov spoločnosti.
V súčasnosti má EXALL Slovakia, s. r. o. , Bratislava 70,46 percenta akcií Solivarov, Novácke chemické závody, a. s. , Nováky 19,49 percenta a 1. garantovaná, a. s, Bratislava 8,86 percenta. Drobným akcionárom patrí niečo viac než jedno percento akcií.
Murajda ako spoluvlastník slovensko-holandského podniku Gemor Fashion v Prešove už nemá žiadne aktivity v Solivaroch.

(jj)
 

Vyberte región